ورود پنجشنبه ، 31 مرداد ، 1398

کد خبر: 208   |  دفعات بازدید : 2691   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

28 ارديبهشت, 1393
همایش یکروزه ی گروه باستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

همایش یکروزه ی گروه باستان شناسی با حضور پرفسور کارلو چِرِتی استاد بخش مطالعات شرقی دانشگاه ساپینزا رم و رییس دفتر فرهنگی سفارت ایتالیا در تهران در سالن آمفی تئاتردانشگاه آزاداسلامی واحد کازرون برگزار گردید.

به گزارش خبرگزاری آنا:هدف از برگزاری این همایش ارتقاء سطح علمی دانشجویان ارشد باستان شناسی وآشنایی آنان با فعالیت های پژوهشی جدید بوده است.در این همایش ، دکتر مختاری معاون آموزشی دانشگاه در رابطه باقدمت رشته ی باستان شناسی و فعالیت علمی این گروه  در واحد کازرون سخنانی ایراد نمود. سپس کلیپی از دست آورد های علمی و پژوهشی گروه باستان شناسی  دانشگاه کازرون در طی سالیان گذشته تا کنون به نمایش درآمد.در ادامه همایش خانم دکتر فرنگیس درویشی مدیر گروه باستان شناسی دانشگاهآزاد اسلامی واحد کازرون ، سخنرانی خود رادرباره ی " گل مهر اداری بیشاپور در دوره ساسانی " آغاز کردند.

در ادمه میهمان ویژه ی همایش پرفسور "کارلو چرتی" در خصوص " برج و کتیبه یپایکولی در سلیمانیه ی عراق" سخنرانی کردند و افزودند که با استناد به بلوک های جدید کتیبه دار برخی ابهامات در خواندن این کتیبه بر طرف شده است.

پروفسورکارلو چرتی رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران هم در این همایش گفت : شناخت آثارتاریخی ایران وشناخت زبان ایران باستان و باستان شناسی مورد علاقه بسیاری از دانشجویان قرار دارد .

وی با بیان اینکه تقریبا با بیشتر آثار تاریخی ایران آشنائی دارم گفت : ایران مهمترین زمینه فرهنگ وتمدن را در جهان دارد و در بین کشورهائی مثل مصر ، رو م ، یونان و چین ، ایران قدیمی ترین فرهنگ دارد.

این پروفسور ایتالیائی گفت : از استانهای اصفهان آذربایجان غربی وفارس بازدید کردم ، ما پروژهشهائی در استان فارس ، تخت جمشید و استخر داریم که اجرا می شود.

وی ادامه داد : مجموعه تاریخی بیشاپور با این توانمندی تاریخی که دارد می تواند یک منطقه فرهنگی وگردشگری در جهان باشد چون این مجموعه با این عظمت جای دیگری وجود ندارد.

او گفت : در بیشاپور هم اثاری از زندگی زیستی عشایر وجود دارد و هم آثار هنری یافت می شود که درجهان مطرح است ویکی از شهرهای تاریخی است و از آثار دوره ساسانی تا دوره اسلامی در آن وجود دارد و یکی از بزرگ ترین شهرهای تاریخی بشمار می رود.

درپایان این همایش جلسه ای با حضوردکتر سیاوش شریفی رییس واحد برگزار گردید که در آنجا پیشنهاداتی برای ایجاد ارتباطات و تعاملات مشترک درحوضه ی پژوهش میان دانشگاه ساپینزا ی روم و واحد کازرون مطرح شد